Înregistrare CNAME

Pagini de eroare personalizate

Familiarizați-vă cu paginile de eroare ale site-ului web. Descoperiți când apar și de ce ar trebui să vă configurați paginile de eroare personalizate individuale.

Dacă o anumită pagină de pe un site web nu se încarcă dintr-un motiv oarecare sau în cazul în care un link este întrerupt, vizitatorul site-ului va vedea o pagină de eroare cu un mesaj generic. Pagina nu va avea nimic în comun cu restul site-ului, ceea ce poate face vizitatorul să părăsească site-ul. O soluție probabilă într-un astfel de caz este o caracteristică pusă la dispoziție de la unii furnizori de găzduire de site-uri web – opțiunea de a vă configura propriile pagini de eroare personalizate, care vor avea același design și stil ca site-ul dvs. de internet și care pot conține orice imagini sau text pe care le aveți. Aș dori să depind de eroarea particulară. Există 4 erori populare care pot avea loc și implică aceste așa-numite coduri de stare HTTP – 400, când browserul dvs. web trimite o solicitare greșită către server și nu poate fi procesată; 401, dacă ar trebui să vă autentificați pentru a vedea o pagină, dar nu ați făcut acest lucru încă; 403, dacă nu aveți permisiunea de a vedea o anumită pagină; și 404, în cazul în care un link pe care ați făcut clic duce la un fișier care nu există. În fiecare dintre aceste scenarii, vizitatorii site-ului web vor putea vedea conținutul dvs. personalizat în loc de o pagină de eroare generică.

Pagini de eroare personalizate în Gazduire partajată

Când comandați un pachet de găzduire partajată Linuxde la noi, veți putea seta pagini de eroare personalizate pentru site-urile dvs. web ușor și rapid, deoarece această funcție face parte din toate planurile noastre. După ce ați creat fișierele și le-ați încărcat în contul dvs. de găzduire, puteți accesa secțiunea Domenii găzduite din panoul de control Hepsia și faceți clic pe butonul Editați pentru domeniul sau subdomeniul selectat. În interiorul pop-up-ului care va fi afișat, veți vedea meniuri derulante cu opțiuni pentru toate cele 4 tipuri de erori și pentru fiecare dintre ele puteți selecta o pagină implicită Apache, o pagină generică din sistemul nostru sau o pagină personalizată. În cazul în care alegeți a treia opțiune, trebuie să introduceți doar adresa URL a fișierului pe care l-ați încărcat și să salvați modificarea. O altă modalitate de a seta pagini de eroare personalizate este configurarea unui . htaccess în folderul de domeniu sau subdomeniu și să includă câteva linii de cod în el. În cazul în care nu aveți experiență anterioară sau dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, puteți pur și simplu să copiați/lipi codul din articolul din baza noastră de cunoștințe despre această chestiune.

Pagini de eroare personalizate în găzduire semi-dedicată

Toate pachetele noastre semi-dedicate Linuxacceptă pagini de eroare personalizate, astfel încât veți putea folosi această funcție pentru orice domeniu sau subdomeniu găzduit în contul dvs. Tot ceea ce va trebui să faceți este să vizitați secțiunea Domenii găzduite din Panoul de control Hepsia, să faceți clic pe butonul Editare legat de domeniul/subdomeniul respectiv și să introduceți linkul către fișierul personalizat. Puteți face acest lucru independent pentru fiecare tip de eroare. Veți putea reveni la o pagină de eroare standard oricând doriți, dacă este necesar, iar modificarea va intra în vigoare imediat. O modalitate diferită de a obține exact același rezultat este să plasați un fișier .htaccess în dosarul de domeniu sau subdomeniu al site-ului web pe care doriți să îl editați și să introduceți mai multe rânduri de cod în acesta. Dacă doriți să încercați această metodă

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp
Scroll to Top