creare magazin online si prestashop

Creare magazin online gratuit

Ce sa alegi? Saas sau ecommerce opensource pentru creare magazin online?

Preambul: lasand la o parte diplomatia, vom spune probabil niste adevaruri deranjante. Cum pot crea un magazin online?

Ai doua variante:

– ecommerce opensource – Opencart, Prestashop, Cubecart, Magento

– orice varianta SaaS

Indiferent de varianta aleasa pentru crearea unui magazin online ai nevoie de un domeniu web.

Cu orice varianta de platforma opensource aleasa vei avea libertate totala. Poti construi un magazin online exact asa cum doresti, e drept, practic nu te ocupi de codul sursa, de constructia de la A la Z, ci, mai degraba, de modificarile inerente ale temei si a pluginurilor. Insa, daca esti un utilizator mediu spre avansat, poti interveni cu modificari si in codul sursa. Nicio platforma ecommerce SaaS nu permite astfel de interventii.

Poti sa schimbi/modifici tot ce tine de viitorul site: tema, pluginuri, look & feel, precum si adaugarea unor functionalitati noi. Poti crea singur functionalitati noi sau poti apela la un developer, insa, acest aspect, de obicei, intervine ulterior.

Spre deosebire de SaaS, cu platformele opensource, poti oricand migra spre orice alta plaforma doresti, nu esti legat de nicio licenta, nu platesti lunar un abonament( revenim mai jos la abonament). Nu pierzi nimic. Pentru a crea un magazin online OpenSource este o soulutie perfecta. Implica costuri extrem de mici, iar customizarea este maxima.

prestashop

Opensource avantaje:

  • 100 % control
  • gratuit
  • 100 % source code
  • 100% customizabil
  • extensii gratuite
  • teme gratuite
  • integrari cu marketplace si curieri
  • posibilitati nelimitate
  • super comunitati pentru suport

Toate sistemele in cloud de tip magazin online SaaS au niste mari dezavantaje pentru creare magazin online. Majore sunt: lipsa controlului si lipsa detinerii proprietatii. In plus, ceea ce pentru orice entry level conteaza enorm, este costul – abonamentul – ce primesti pentru ce platesti. Mare parte a platformelor Saas te ademenesc intial cu un site demo free. Ulterior vor lua bani pentru orice. Orice, subliniez. Vreau sa fiu clar, nu insinuez ca fura. Nu. Iau banii in baza unui contract bilateral acceptat online. Iar, daca din nefericire, vrei sa iei o pauza, sa regandesti buisnessul, nu poti taia cheltuielile. Daca nu mai platesti abonamentul lunar/ anual totul ramane la ei, da, toata munca ta. Nu exista backup personalizat, backupul se realizeaza backend, de aceea este cloud. In schimb, in opensource, poti taia oricand cheltuielile fara a irosi munca depusa. Salvezi totul printr-un backup. Ulterior iti poti reactiva site-ul oriunde doresti, in orice cont de hosting pe orice domeniu. Da, asta inseamna libertate de alegere si posibilitati nelimitate.

Da, pentru proiecte si bugete mari, platformele Saas sunt bune, insa, marea majoritate a utilizatorilor, nu inteleg diferentele majore si faptul ca pentru a cara o geanta ai nevoie de un carut, iar pentru a cara o remorca ai nevoie de un camion. Opensource poate fi si carut si camion din secunda unu avand costuri initiale minime, un pachet de hosting decent. Am spus initial: libertate totala, da, aceasta este frumusetea opensource – libertate totala, posibilitati nelimitate.

Incepand cu varianta opensource poti ulterior sa migrezi si spre o platforma SaaS, reciproca nu este valabila.

opencart

Dezavantaje

  • timp alocat pentru studiere platforma -> “Faq”
  • intretinerea sistemului
  • ai nevoie de un cont de gazduire
  • tu te ocupi de tot

Hosting in cloud pentru WordPress, Joomla, Opencart, Drupal, Django. Cloud Hosting, Email, Domenii, Site web, Vps, Sitebuilder. Creare site web gratis, gazduire web si magazin online gratuit.


Gazduire Web de Top – Performanță Uluitoare și Fiabilitate Asigurată


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp
Scroll to Top